Intervju med Mercer Eksperter om God Governance på Innskuddspensjon

3 fallgruver for innskuddspensjonsordninger

Annabell Siem Mathiesen (leder for aktuar- og investeringsrådgivningsmiljøet) og Tore Martin Andersen (Seniorkonsulent) forklarer konseptet bak pensjonsboomerangen. Hvordan dybdekunnskap om markedet, forståelse av leverandørenes egeninteresser og lav risiko påvirker bærekraften i pensjonsordningen, og hva du kan gjøre for å møte utfordringene.

"Pensjonreformen i 2011 satte i gang det vi kaller den store transformasjonen. I dag har ca 88 % av selskaper i privat sektor innskuddsordning, og tallet vil fortsette å øke", sier Tore Martin Andersen.

Mange arbeidsgivere opplever at fordelene ved overgangen til innskuddspensjon har redusert behovet for å ha et bevisst forhold til den pensjonsordningen de tilbyr, og oppfølgingen av denne. Det er imidlertid liten grunn til å hvile på laurbærene skal vi tro Annabell Siem Mathiesen.

Les hele intervjuet med våre eksperter i Mercer og lær mer om de tre fallgruvene arbeidsgivere bør være oppmerksom på etter å ha gått over fra ytelses- til innskuddspensjonsordning.

Last ned intervju og les mer

Last ned intervju og les mer
*Obligatoriske felt