BINDELEDDET MELLOM KARRIERE, MEDARBEIDERE OG BEDRIFTSRESULTATER

Utfordringene med å rekruttere, utvikle og holde på de rette ansatte har aldri vært vanskeligere. Det er mangel på høyt kvalifiserte næringslivsledere, og endringer innen teknologi og næringsliv øker etterspørselen etter dyktige medarbeidere.  Mercer hjelper organisasjoner med å finne nye måter å forbedre resultatet på ved å tiltrekke og beholde de rette medarbeiderne for bedriften. 

 

Strategi - implementering - suksess

Mercer har unik kompetanse til å hjelpe organisasjoner med å utarbeide og gjennomføre avanserte medarbeiderstrategier, enten det er for en multinasjonal organisasjon eller et lokalt selskap som forsøker å vokse i sitt marked. Vi tilbyr rådgivning, analyse og datadrevet innsikt som hjelper organisasjoner med å ta faktabaserte beslutninger.


Mercer kan hjelpe organisasjoner med å tilpasse forretningsmål til dagens nye og stadig skiftende realiteter. Vi samarbeider med kunder om å beregne behov for bemanning, engasjere medarbeidere, mobilisere arbeidsstyrken, kompensasjon og utvikle kompetanse.

 

Konsulenter over hele verden

Mercers størrelse, tilstedeværelse og globale rekkevidde er en fordel for organisasjoner som ønsker rådgivning og veiledning. Våre konsulenter samarbeider, deler vellykkede strategier og skreddersyr dem for å oppfylle kundens spesifikke behov. Det setter konsulentene våre i stand til å levere strategier og implementeringer som er velprøvd og dokumentert.

 

Innsikt og løsninger for den virkelige verden

Mercer hjelper med å skaffe relevant innsikt som kan bistå i etableringen av en god strategi for bemanning i din bedrift. Vi utfører grundig studie av trendene, utfordringene og dataene ved hjelp av stadig utvikling av våre robuste verktøy, kalkulatorer og databaser.

 

Hvis du vil vite hvordan Mercer kan hjelpe din organisasjon med å beholde og utvikle medarbeidere som skaper resultater, fyller du ut infoboksen nedenfor.

Snakk med en Mercer Talent konsulent

Vi vil kontakte deg innen kort tid. 

*Obligatoriske felt