Lønninger og kompensasjonspakker | Mercer Norge

Lønninger og kompensasjonspakker

Morgendagens arbeidsstyrke

Lønninger og kompensasjonspakker

Vet du at en underbetaling i lønn på 5% i forhold til markedet kan være nok til å miste dine nøkkel talenter til konkurrentene, men ikke nok til å motivere dine underpresterende medarbeidere til å forlate selskapet?

Og vet du nøyaktig hvor konkurransedyktige lønningene i ditt selskap er sammenlignet med konkurrentene, om de i det hele tatt er konkurransedyktige? Konsekvensen av å lønne feil kan være avgjørende for selskapets lønnsomhet og renomé.

Lønninger og kompensasjonspakker

En kompensasjonspakke må være knyttet til bedriftens langsiktige og strategiske mål, og samkjøres med det etablerte karriere- og kompetanseutviklingsprogrammet i selskapet, i tillegg til å være konkurransedyktig.

Selskaper bør slutte å synse om egen konkurransedyktighet på lønn, og heller få på plass faktabaserte analyser som gir et faktisk bilde av situasjonen.

Hvordan Mercer kan hjelpe

Vi hjelper deg med:

  • Å ta frem en enkel og rask rapport som viser riktig lønnsnivå for spesifikke stillingene du etterlyser i over 100 land i verden.
  • Sammenligne nivået og innholdet på dine ansattgoder (pensjon, forsikringer, bilgodtgjørelse osv.) mot ditt industri og mot det generelle markedet.
  • En oversikt over alle lønnstrendene i markedet i forhold til året før, samt et sammendrag av de økonomiske-, politisk- og arbeidstrendene i landet.
  • Markedsdata og analyser for hundrevis av ulike stillinger på tvers av ulike nivåer i selskapet. Dette inkluderer data på alle kompensasjonselementene, og vil hjelpe deg å blant annet se hvilke jobber som er mer konkurransedyktig enn andre.
  • Policy & Practice Rapport – Et oversiktlig sammendrag av selskapenes belønningspolicy, som inkluderer blant annet lønnsjusteringer, trender, kompensasjonsnivå per nivå, kortsiktige og langsiktige bonuser samt diverse ansattgoder som pensjon, forsikringer og bilgodtgjørelser.
  • Skreddersy egne analyser og rapporter etter dine behov, se hvordan hver enkelt ansatt ligger ann i forhold til markedet. Dra ut rapporter basert på en peer group, industri og diverse demografiske faktorer som kjønn og lokasjon.
Ønsker du mer informasjon? Våre eksperter hjelper deg med å ta riktige beslutninger om totalpakker for ansatte og bransjespesifikke lønns- og kompensasjonsdata.
  Snakk med en Mercer konsulent
Vi vil kontakte deg innen kort tid. *Obligatoriske felt.
*Obligatoriske felt