De rette menneskene, på rett sted, til rett pris

Mercer har verktøy, data og kompetanse til å hjelpe deg med å oppfylle organisasjonens spesifikke behov når det kommer til utestasjonering.

Hvordan vi kan hjelpe

Våre eksperter innen utstasjonering gir:

 • Informasjon til alle nivåer av arbeidsstyrken
 • Rådgivning for å forberede organisasjonen for det uventede
 • Programvare for utestasjonerte, inkludert HR-løsninger og kulturell opplæring
 • Mobility data for å hjelpe deg med å avgjøre lønn, goder, flyttekostnader, og mer
 • Elektroniske verktøy for enkel tilgang til nødvendig informasjon

Gjør de riktige trekkene til rett tid

Hver dag samarbeider vi med selskaper for å forbedre deres  utestasjoneringsprosesser og samtidig øke deres medarbeidertilfredshet. Vi kartlegger effektive talentstrategier som er tilpasset organisasjonens unike mål. Ved hjelp av vår administrasjon og planleggingsverktøy hjelper vi deg å velge de riktige kandidatene og støtter deg gjennom hele prosessen av å utplassere dem. Vi har lang erfaring med å designe effektive ansattgoder- og avlønningsplaner, og å kommunisere disse til ansatte. I tillegg kan vi også støtte dine utestasjonerte gjennom kulturell opplæring, og hjelper deg å velge og utvikle de rette leder talentene.

Få lokal data med et globalt perspektiv

Hva betyr det egentlig for en ansatt og hans/hennes familie og flytte til Singapore, New York eller Bahrain? Det kan Mercer fortelle deg.

Våre informasjonsløsninger for utestasjonering er av høy kvalitet, og gir deg tilgang til detaljert data. Blant våre markedsledende verktøy og ressurser kan man finne Cost of Living Survey og Quality of Living Surveys, både enestående av sitt slag. De vil hjelpe deg med for eksempel fastsettelse av godtgjørelser og hjelpe deg med å finne det korrekte nivået av hardship-tillegg.

Mercer gjør utstasjonering enkelt

Vårt Mobility Starter Kit består av tre deler når det kommer til utestasjonering: en informativ guide før flyttingen, en utestasjoneringsprogram til etter at flyttingen har funnet sted, og en mer omfattende pakke for bedrifter som administrerer opp til flere internasjonale oppdrag samtidig. Vi har også verktøy utviklet spesielt med tanke på ledere. 

I tillegg velger mange bedrifter å etterhvert tilby ansatte en «local plus»-ordning der den ansatte ansattes under lokale forhold men blir tilbudt ekstra tillegg i kompensasjonspakken. Mercer kan hjelpe å fastsette dette behovet utifra naturen til oppdraget og bedriftens mål.

Vet du at en underbetaling i lønn på 5% i forhold til markedet kan være nok til å miste dine nøkkel talenter til konkurrentene, men ikke nok til å motivere dine underpresterende medarbeidere til å forlate selskapet?

Og vet du nøyaktig hvor konkurransedyktige lønningene og bonusordningene i ditt selskap er sammenlignet med konkurrentene, om de i det hele tatt er konkurransedyktige? Konsekvensen av å lønne feil kan være avgjørende for selskapets lønnsomhet og renomé.

Lønn, bonus og kompensasjonspakker

En kompensasjonspakke må være knyttet til bedriftens langsiktige og strategiske mål, og samkjøres med det etablerte karriere- og kompetanseutviklingsprogrammet i selskapet, i tillegg til å være konkurransedyktig.

Selskaper bør slutte å synse om egen konkurransedyktighet på lønn og bonus, og heller få på plass faktabaserte analyser som gir et faktisk bilde av situasjonen.

 

Hvordan Mercer kan hjelpe

Vi hjelper deg med:

 • Å ta frem en enkel og rask rapport som viser riktig lønnsnivå for spesifikke stillingene du etterlyser i over 100 land i verden.
 • Sammenligne nivået og innholdet på dine ansattgoder (pensjon, forsikringer, bilgodtgjørelse osv.) mot ditt industri og mot det generelle markedet.
 • En oversikt over alle lønnstrendene i markedet i forhold til året før, samt et sammendrag av de økonomiske-, politisk- og arbeidstrendene i landet.
 • Markedsdata og analyser for hundrevis av ulike stillinger på tvers av ulike nivåer i selskapet. Dette inkluderer data på alle kompensasjonselementene, og vil hjelpe deg å blant annet se hvilke jobber som er mer konkurransedyktig enn andre.
 • Policy & Practice Rapport – Et oversiktlig sammendrag av selskapenes belønningspolicy, som inkluderer blant annet lønnsjusteringer, trender, kompensasjonsnivå per nivå, kortsiktige og langsiktige bonuser samt diverse ansattgoder som pensjon, forsikringer og bilgodtgjørelser.
 • Skreddersy egne analyser og rapporter etter dine behov, se hvordan hver enkelt ansatt ligger an i forhold til markedet. Dra ut rapporter basert på en peer group, industri og diverse demografiske faktorer som kjønn og lokasjon.

 

Ønsker du mer informasjon? Våre eksperter hjelper deg med å ta riktige beslutninger om totalpakker for ansatte og bransjespesifikke lønns- og kompensasjonsdata.

Hold deg oppdatert på temaer som pensjon, investering og belønning av ansatte med Mercer Norges månedlige nyhetsbrev eller ta kontakt med oss. 

Snakk med en Mercer konsulent

Vi vil kontakte deg innen kort tid. *Obligatoriske felt.
*Required Fields