The Pension Boomerang | Mercer Norge

Innskuddspensjon

The Pension Boomerang

Overgangen fra ytelse- til innskuddspensjon har gjort livet lettere for arbeidsgivere. Likevel er det ingen grunn til å hvile på laurbærene. Da står man i fare for at pensjonsboomerangen slår kraftig tilbake. Det kan koste dyrt.

Lovverket åpnet i 2001 for at arbeidsgivere kunne gå over fra ytelsesordning til innskuddsordning, og lovendringen markerte en endring i det norske pensjonsmarkedet. Etter at folketrygden ble reformert i 2011, ble dette enda tydeligere. Siden 2011 har det vært et massivt skifte i det private næringsliv, fra ytelses- til innskuddspensjon.

Pensjonsboomerangen effekten

Selv om mange arbeidsgivere opplever overgangen til innskuddspensjon som en lettelse ved at man har fått bedre oversikt og mindre kostnader, kan konsekvensene av å ignorere fallgruvene være svært negative. Pensjonsboomerangen kan treffe svært uheldig, påvirker:

Hvilke valg man tar fremover, og hvor aktivt man forholder seg til pensjonsordningen, vil avgjøre hvordan man blir truffet av pensjonsboomerangen der fremme.

Din personlige DC pakke

Pensjonsbeslutninger tatt i dag kan fort komme tilbake som en pensjonsboomerang i fremtiden. Etabler gode governance-rutiner for din innskuddspensjonsordning i Norge. Mercer kan hjelpe deg med:

Relaterte tjenester

2017 Norway Pension Survey

Har virksomheten din behov for oppdatert informasjon om pensjonsmarkedet i Norge, eller dokumentert benchmarking? Få vår omfattende årlige pensjonsundersøkelse.
Download summary

Vurdering av innskuddsleverandører

Mercer intervjuet og innhentet kvantitative data for de 7 største leverandørene i innskuddsmarkedet, og har gjennomført en svært omfattende analyse av alle.
Les mer

Våre pensjonstjenester

Oppnå vekst i en kompleks verden. Lær hvordan Mercer kan hjelpe.
Les mer
  Hold deg informert om pensjonsboomerang.
Denne e-postadressen blir lagt til vår postadresse for Pension Boomerang.
*Obligatoriske felt